در صورتیکه قصد خرید سرویس هاست را دارید، به این نکته توجه داشته باشید که در صورتی که برنامه سایت شما به زبان aspx, asp.net می باشد می بایست سرویس هاست ویندوز را خریداری نمایید و در غیر اینصورت بهتر است سرویس هاست لینوکس را خریداری نمایید، زیرا سرور های هاست لینوکس از نظر سرعت، پایداری و امنیت نسبت به سرورهای ویندوز در دنیا برتری خاصی دارند ضمن اینکه قیمت سرویس های هاست لینوکس نسبت به ویندوز ارزانتر نیز می باشند.
مقایسه هاستینگ لینوکس و ویندوز كداميك از اين سرورها ارزانتر هستند ؟ معمولا سرورهاي هاست لينوكس نسبت به سرورهاي هاست ويندوز ارزانتر خدمات مي دهند در ضمن خدماتي هم كه ارائه مي دهند مانند اسپیس ایران داراي امكاناتي زيادي از لحاظ اكانت زيردامنه - ايميل - اكانتFTP و ... هستند. كداميك از سرورهای هاست داراي ثبات و امنيت بيشتري هستند ؟ سرور هاي هاست لينوكس بنابه ويژگي هاي سيستم عامل حاكم بر آنان داراي ثبات و امنيت بيشتري نسبت به سرور هاي هاست ويندوز هستند و كمتر در معرض تهديد قرار مي گيرند. كداميك از سرور ها سريعتر عمل مي كنند ؟
چون اكثر سرور ها از سخت افزارهايي در يك سطح استفاده می کنند سرعت آنها چندان با يكديگر تفاوتي ندارند ولي برخي از كاربران خدمات ميزباني معتقدند كه سرور هاي هاست لينوكس سريعتر از سرور هاي هاست ويندوز به بازديد كنندگان سرويس ارائه مي دهند. كداميك از سرور ها از نرم افزارهاي بيشتري پشتيباني مي كنند؟
سرور هاي هاست ويندوز بيشتر از سرور هاي هاست لينوكس از نرم افزار هاي برنامه نويسي و ايجاد بانك هاي اطلاعاتي پشتيباني مي كنند؛ ولی این پشتیبانی مخصوصا در مورد پی.اچ.پی به دلیل ناقص بودن و امنیت پایین؛ کاربرد محدود دارد. بطور جد توصیه می شود از هاستینگ ویندوز برای سایت های طراحی شده با php/mysql استفاده نکنید. قابل توجه: برخي ها بر اين باورند كه براي كار كردن با سرور هاي هاست لينوكس حتما بايد از سيستم عامل لينوكس در سيستم هاي خود استفاده كنند و يا حتي فكر مي كنند كه فقط بازديدكنندگاني مي توانند از سايت هاي مبتني بر لينوكس استفاده نمايند كه سيستم عامل رايانه آنان لينوكس است . اين طرز فكر كاملا اشتباه است . با هر سيستم عاملي مي توان به سرور هاي مبتني بر هاست لينوكس متصل شد و يا از آنها بازديد نمود.
اسپیس ایران ارائه دهنده خدمات میزبانی وب لینوکس
بیش از 50 دلیل برتری سیستم عامل لینوکس نسبت به ویندوز به زبان بسیار ساده
خصوصیات هستهی اصلی سیستم
۱- اون کار میکنه!
۲- لینوکس مشکل ویروس ندارد! و این به دلیل نبود ویروس برای لینوکس نیست، بلکه به این دلیل است که لینوکس خیلی ایمن تر است، و خیلی کمتر از ویندوز مستعد ویروس است.
۳- زندگی بدون جاسوسها (امنیت بسیار بیشتر نسبت به ویندوز)
۴- لینوکس نیازی به defrag کردن پارتیشن ها ندارد! فایل سیستم های لینوکس به نحوی طراحی شده اند که داده ها را به شکلی در هارد می نویسند که نیازی به ابزاری برای defrag کردن ندارد!!!
۵- در گنو/لینوکس هسته سیستم ،کرنل لینوکس، از محیط گرافیکی(X-Window) و از نرم افزار ها(OpenOffice.org) جدا است، پس هنگ (crash) کردن یکی از برنامه ها باعث هنگ کردن(crash) کل سیستم نمی شود، در ویندوز اگر مرورگر وب هنگ کند کل سیستم هنگ می کند، و شما نیاز به ریستارت سیستم دارید!
۶- لینوکس نیازی به دوباره نصب شدن دورهای ندارد! در ویندوز اگر سیستم عامل خراب شود، هیچ راه ساده ای برای بازگردانی سیستم نیست، خیلی از مدیران پشتیبانی هیچ راهی غیر از دوباره نصب کردن سیستم ندارند! و این یعنی دوباره نصب کردن درایورها، نرم افزارها، و تنظیمات کاربری!! در لینوکس غیر از خرابی هارد دیسک، نیازی به دوباره نصب شدن سیستم نیست! خیلی از مشکلات در لینوکس بدون دوباره نصب کردن سیستم قابل حل هستند. اگر به هر دلیلی (شاید مثل من بخواهید از سوزه به اوبونتو و بعد به پارسیکس مهاجرت کنید!) شما نیاز به نصب دوباره دارید، با داشتن یک پارتیشن home جداگانه می توانید، تنظیمات خود را در همهی توزیع ها داشته باشید.
۷- لینوکس همچنین بعد از نصب و تنظیم یک سختافزار جدید نیازی به ریبوت شدن ندارد.
۸- خیلی مهمتر اینکه لینوکس خودش، خودش رو ریبوت نمیکند.
۹- لینوکس نیازی به ریستارت دورهای هم ندارد (مگر وقتی که کرنل جدید را نصب کردید و می خواهید از آن استفاده کنید) هرگاه برنامه ای هنگ یا کرش کرد تنها باید آنرا ریستارت کرد، و نیازی به ریستارت کل سیستم نیست!
۱۰- لینوکس می تواند از بیش از ۱۰۰ فایل سیستم مختلف بخواند. ویندوز محدود به دو، سه فایل از سیستم خودش است!
۱۱- شما سورس کد برنامه را دارید، و اگر برنامه نویس باشید، می توانید آنرا بسته به نیاز خود بهتر کنید، ایراد های آن را برطرف کنید و… خیلی از کاربران معمولی فکر می کنند، این اصلا ضروری و کاربردی نیست، , ولی وقتی سازنده ی یک برنامه، پشتیبانی یک برنامه را برای فروش نسخه جدیدتر قطع می کند، متوجه اهمیت این موضوع می گردند.
۱۲- لینوکس می تواند در یک logical partition و یا روی هارد دیسک دوم سیستم بخوبی نصب گردد، ولی ویندوز تنها باید در یک پارتیشن اصلی(primary partition) سیستم نصب گردد!
۱۳- لینوکس را می توان روی یک تلفن همراه تا یک ابرکامپیوتر نصب کرد.
۱۴- لینوکس می تواند برنامه های حساسی را راهاندازی کند مثلا در یک هواپیما. و بطور کلی امروزه خیلی از دستگاههای که اطرافتون میبینین از لینوکس استفاده میکنن! مثلا همین مودم ADSL تون!
۱۵- باگهای لینوکس از معادل تجاری آن خیلی کمتر است، و این مهمترین دلیل پایداری آن است.
۱۶- شما می توانید آنرا به دوستان خود بدهید، و همه با هم از آن استفاده کنید، معلمانتان در مهدکودک و دبستان نمی گفتند وسایلتان را به دوستان خود بدهید، و با هم از آن استفاده کنید؟ لینوکس و متنباز دقیقا این را می خواهد.
۱۷- هزینه لینوکس بسیار کم است، نه تنها سیستم عامل مجانی است، بلکه برنامه ها و ابزارها را نیز می توانید بطور رایگان تهیه کنید! ممکن است شما بخواهید برای پشتیبانی یا آموزش هزینه ای بپردازید ولی آن هم بسیار کمتر خواهد بود…
۱۸- لینوکس و ویندوز هر دو محیط شل دارند. (توی ویندوز آنرا command prompt می گویند) محیط های شل در لینوکس(مثل bash) خیلی قدرتمندتر هستند، و شما می توانید برنامه های کاملی با زبانهای اسکریپتی بنویسید. و این برای انجام اتوماتیک کارهای تکراری بسیار مفید است.
۱۹- لینوکس را میتوانید از CD بوت کنید، ویا آنرا روی هارد دیسک نصب کنید.
۲۰- لینوکس شدیدا قابل حمل است، علاوه بر CD میتونین اونو از یک کولدیسک یا هارد قابل حمل هم بوت کنید!
۲۱- می دانید، در پس زمینه ویندوز راه هایی برای دسترسی مستقیم دولت ایالات متحده به داده های شما هر گاه که بخواهند وجود دارد؟
۲۲- لینوکس بطور داخلی(built in) مجازی سازی دارد. و شما می توانید بطور همزمان گونه های مختلفی از لینوکس، یا دیگر سیستم عامل ها را اجرا کنید.
۲۳- کرنل لینوکس تعداد عظیمی درایور سخت افزار های مختلفی را داراست، و برای استفاده از آنها شما نیازی به نصب هیچ چیز ندارید، در حالی که توی ویندوز برای استفاده از یک آداپتور بلوتوث شما باید درایور آنرا نصب کنید!
۲۴- عدم وابستگی به فروشنده، با نرمافزارهای انحصاری شما به فروشنده (یا سازنده) وابسته هستید، ولی با لینوکس و نرمافزارهای آزاد شما آزادید انتخاب کنید.
۲۵- از بین نمیرود و پشتیبانی آن به پایان نمی رسد! مانند بسیاری از سیستمعاملهای اعجابآور ولی اختصاصی مثل OS/2 یا BeOS دلیلش اینه که سورس برنامههاش بازه و همیشه یکی هست که پشتیبانی کنه! الان هم که کلی از شرکتهای بزرگ دنیا از IBM و Oracle و Google و Nokia بگیر تا Novel و RedHat و Canonical و غیره، که سرمایهگزاری های کلانی روی نرمافزارهای آزاد/متنباز کرده اند.
۲۶- برعکس ویندوز، لینوکس از Registry استفاده نمیکند.
۲۷- توی سیستم عاملها از همه بیشتر برای لینوکس مستندات وجود داره
۲۸- لینوکس پشتیبانی آنلاین آزاد و مجانی بیشتری دارد، همینطور در اکثر شهرهای اکثر کشور ها گروههای کاربری لینوکس هستند که میتوانید برای رفع مشکلات از اونا استفاده کنید!
۲۹- خانوادهی بزرگی که اطراف لینوکس در سراسر جهان شکل گرفته بسیار جالب هستند! و کمک به شما از همین الان شروع شده! حتی اگه شما الان لینوکس ندارید!
۳۰- لینوکس روی سختافزارهای قدیمی هم اجرا میشه! و شما نیازی به خرید آخرین و گرانقیمتترین سختافزارها را ندارید! و اگر برنامهای که شما نیاز دارید نیاز به سختافزار جدید دارد باز هم میتوانید از سختافزار قدیمی خود برای برخی مصارف استفاده کنید.
۳۱- شما میتوانید سیستم قدیمی را تبدیل به یک کلاینت سبک (thin Client) کنید و همچنان از اون استفاده کنید! (چند سیستم داشته باشید)
۳۲- کاملا محلیسازی شده! بخاطر وجود اجتماعهای خوبی که اطراف لینوکس هستند و باز بودن سورس خیلی سریع و راحت نرمافزارها محلی سازی میشود.
۳۳- مدیریت بستههای نرمافزاری بسیار عالی! لینوکس دارای ابزارهای مدیریت بستهی بسیار عالی و قوی است.
۳۴- بروز رسانی بسیار راحت! اکثر توزیعهای لینوکس کار بروز رسانی از یک نسخه به نسخهی بعد رو بسیار ساده کردهاند!
خصوصیات محیط دسکتاپ
۳۵- کنترل کامل سیستم دست شماست! برنامههایی نیستند که بدون اطلاع و اجازهی شما شروع به انجام اعمالی مثل بروز رسانی کنند!
۳۶- درحالی که هم لینوکس و هم ویندوز واسط گرافیکی دارند، ویندوز فقط یک واسط گرافیکی به شما ارائه می دهد. در لینوکس همه چیز قابل انتخاب است، و شما برای هرکاری تعداد عظیمی انتخاب های گوناگون دارید، و می توانید از هرکدام از چندین محیط و واسط گرافیکیای که در دسترس دارید استفاده کنید. شما میتونین یک محیط گرافیکی زیبا (KDE4) یا یک محیط گرافیکی سبک(خیلی زیاده!) استفاده کنید!
۳۷- بیشتر توزیع های لینوکس به همراه تعداد زیادی نرمافزار و ابزار برای کارهای مختلف(مثل نرمافزار اداری OpenOffice.org) توزیع می گردند، نه تنها سیستم عامل آزاد و رایگان است، بلکه شما نیازی به پرداخت پول برای برنامه های کاربردی نیز ندارید… بله خیلی از این نرمافزار های آزاد/متنباز برای ویندوز هم وجود دارند(مثل OpenOffice.org یا Mozilla Firefox) ولی برای ویندوز شما نیاز دارید آنها را یافته، و دانلود و نصب کنید، در حالی که در اکثر توزیع های لینوکس آنها به طور پیش فرض نصب می باشند.
۳۸- با نصب یک توزیع که عموما ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بیشتر طول نخواهد کشید، اکثر برنامههای مورد نیاز خود، از پخشکنندهی فایلهای صوتی و تصویری تا برنامهی اداری(Office) را خواهید داشت، در حالی که بعد از نصب ویندوز که خود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان خواهد بود، باید ساعتهای بشینید و نرمافزار های مورد نیاز خود را نصب کنید.
۳۹- اکثر برنامههای ویندوز فضای زیادی روی هارد دیسک سیستم شما میگیرند! در مقابل میبینیم که حجیم ترین پکیجهای لینوکس بستههای مستندات برنامهها هستند! و اکثر برنامهها حجم خیلی کمی نسبت به مشابه ویندوزی خود دارند! دلیل این امر استفاده از کتابخانهها و ابزارهای مشترک بین نرمافزارهای لینوکسی است! مثلا شما چند برنامه و کتابخانه جمعا به حجم ۵۰مگابایت نصب میکنید و سپس صدها برنامه روی سیستم شما از همانها استفاده میکنند، در حالی که در ویندوز هر کدام از آن صد برنامه باید اکثر کارها را خود انجام دهند و حجم بالایی روی دیسک سیستم اشغال کنند.
۴۰- اکثر توزیع های لینوکس به همراه هزاران پکیج نرم افزارهای مختلف می آیند.
۴۱- OpenOffice.org که در لینوکس موجود است توانایی تبدیل سند شما بطور مستقیم به فرمت pdf را داراست، در حالی که در ویندوز باید یک برنامهی اضافه خریداری یا دانلود و نصب کنید.
۴۲- موزیلافایرفاکس که به همراه همه توزیع های لینوکس است، بسیار بسیار برتری هایی بر IE ی ویندوز دارد.
۴۳- مرور وب تنها بهتر نیست بلکه سریعتر نیز هست! و به طور کلی شبکه در لینوکس خیلی سریعتر است.
۴۴- لینوکس به همراه بازی های خوبی نیز می آید!
۴۵- pidgin و kopete دو ابزار چت محبوب در لینوکس که قابلیت کار با همهی پروتکل ها را دارا می باشند… و pidgin که نام قبلی آن Gaim بود برای ویندوز نیز وجود دارد.
۴۶- copy و paste اینجا ساده تر است… تنها متن را انتخاب کنید، با فشردن دکمه ی میانی موس هرجا که خواستی آنرا بچسبان(paste) … البته Ctrl+C و Ctrl+V برای کاربران تازه وارد موجود است…
۴۷- راه اندازی سیستمی مانند media center بسیار ساده است… شما نیازی به خرید نرمافزار های اضافه یا نصب یک سیستم عامل دیگر ندارید.
۴۸- همچنین لینوکس دارای یک محیط دسکتاپ سهبعدی قابل استفاده و خوب است، که کار کردن با سیستم را آسان تر و جذابتر می کند. و البته در اکثر مواقع نیازی به خرید سختافزار جدید ندارید!
۴۹- متنی که یکبار کپی کرده اید را تا ساعاتی دیگر بارها می توانید استفاده کنید! با استفاده از ابزاری به نام Klipper که در محیط دسکتاپ KDE بطور پیش فرض نصب است. و برای مدیریت کلیپ برد سیستم است.
۵۰- مدیر فایل konqueror این امکان را به شما می دهد تا بطور گرافیکی ببینید هر فایل چقدر فضا اشغال کرده است. این برای فهمیدن سریع اینکه فضای این پارتیشن را کدام پوشه اشغال کرده و حذف موارد اضافه بسیار پرکاربرد است.
۵۱- هیچ پیغام رنجآوری وجود ندارد، مانند ویندوز ویستا که دائما پیغام های مختلفی برای کاربران ارسال می کند.
خصوصیات سمت سرور
۵۲- لینوکس های سرور در بر دارندهی MySQL و PostgreSQL هستند، که ابزارهای مدیریت پایگاه های داده ای بسیار قوی ای هستند، و دیگر شما نیازی به خرید و نصب این ابزار یا وب سرور یا دیگر ابزار سمت سرور را ندارید.
۵۳- لینوکس برای محاسبات سنگین با استفاده از تکنیک کلاستر بندی کامپیوتر های استفاده می شود و بسیاری از ابرکامپیوتر ها در سراسر دنیا از لینوکس بعنوان سیستم عامل استفاده می کنند، ویندوز نمی تواند در این حد از سخت افزار را پشتیبانی کند.
۵۴- قابلیت پشتیبانی سیستم فایل ها، در حالی که فایل سیستم ntfs تا پارتیشنی به سایز ۱۶ ترابایت پشتیبانی می کند، فایل سیستم XFS در لینوکس پارتیشن های یک میلیون ترابایتی را پشتیبانی می کند.
۵۵- لینوکس می تواند تا ۱۰۲۴ پردازنده در یک کامپیوتر، را پشتیبانی کند، ویندوز هیچ گاه به مقداری در آن حدود نخواهد رسید.